در حالی قیمتها در بازار داخلی مسیر کاهشی را در پیش گرفتند که قیمت اونس طلا در پی اعلام تورم فدرال رزرو، صعود محسوسی را تجربه کرد و در محدوده ۲۴۰۰ دلار نوسان داد.
به گزارش مدیریت استراتژیک، تداوم روند کاهشی قیمت ها، حسن ختام معاملات بازار طلا و ارز در پایان هفته سوم تابستان بود. روندی که ادامه مسیر روزهای گذشته برای دلار بود اما برای طلا و سکه از تغییر جهت قیمت ها حکایت داشت. معامله گران معتقدند علت نزولی شدن قیمت طلا و سکه در معاملات آخرین روز هفته، سقوط محسوس قیمت دلار است که رشد قیمت اونس طلا در بازار جهانی را بی اثر کرد و مانع از تداوم مسیر افزایشی روز گذشته طلا و سکه شد.
براساس گزارش اقتصادنیوز، روز پنجشنبه در بازار فارغ از ماه محرم، بلوکه شدن بازار و عرضه جدید خودروهای وارداتی که همچنان سه عامل موثر بر تداوم رکود بازار هستند؛ آغاز تعطیلات یک هفته ای بازار طلا هم مزید بر علت شد و تیر خلاص را به روند قیمت ها در بازار زد. معامله گران معتقدند در پی تعطیلی هفته آینده، بازار تسویه نخواهد داشت و همین موضوع احتمال ورود نوسان گیر و شانتاژ در بازار را قوت بخشیده است. بررسی ها نشان میدهد در صورت تحقق این رخداد، بازار تا روز بازگشایی مجدد که ۳۰ تیر ماه است، شاهد نوسان رفت و برگشت در بازار خواهد بود.
امروز در میان معامله گران چهار خبر مهم دست به دست شد و در کانون توجه قرار گرفت؛ اخباری که باید منتظر اثرگذاری آن بر روند معاملات بازار در روزهای آینده بود. اولین خبر مهم امروز سخنان علی باقری، سرپرست وزارت امور خارجه درباره تداوم مذاکرات رفع تحریم ها به واسطه عمان بود. علی باقری در این زمینه توضیح داد: «مسیر مذاکرات [احیای برجام] رو به جلو است و تلاش داریم تا روی کار آمدن دولت چهاردهم، زمینههای مناسبی را برای حرکت جدی در دولت جدید فراهم کنیم.»
اعلام زمان آغاز فروش ارز اربعین به زائران عتبات عالیات هم دیگر موضوع مهمی بود که امروز پربازدید شد. طبق اعلام بانک مرکزی، دستورالعمل «ترتیبات تامین و عرضه ارز دینار به زائرین اربعین حسینی (ع) در سال ۱۴۰۳» به ۷ بانک ملی، تجارت، صادرات، ملت، پست بانک، پارسیان و سپه ابلاغ شد و فروش ارز به زائران بالای پنج سال از تاریخ هفتم مرداد ۱۴۰۳ تا پایان روز سوم شهریور ۱۴۰۳ با ارائه اصل کارت ملی و گذرنامه یا «برگه تردد اربعین» معتبر زائر، ثبت در سامانه «نظارت ارز» و با الزام درج کد رهگیری امکانپذیر است. طبق اعلام بانک مرکزی «فروش ارز به زائران اربعین حداکثر به مبلغ ۲۰۰ هزار دینار عراق به نرخ فروش اسکناس مرکز مبادله ارز و طلای ایران (ETS) خواهد بود.»
ترخیص هشت هزارو ۲۵۸ خودروی وارداتی در گمرک هم، سومین خبری بود که امروز در میان اهالی بازار چرخید؛ چرا که با آغاز عرضه جدید خودروهای وارداتی، بازار در رکود به سر می برد و معامله گران معتقدند سرمایه گذاران به جای خرید طلا و دلار، سرمایه خود را برای خرید خودرو به کار می گیرند.
در آخرین روز هفته همچنین خبری درباره ممنوعیت درج قیمت معاملات فردایی در کانال های تلگرامی تا حدودی چرخید اما تا این لحظه تایید تا تکذیب نشده است. در نهایت انتخاب دونالد ترامپ به عنوان سخنران کنفرانس بیت کوین هم از جمله نکات جالب توجهی بود که امروز در رسانه های خارجی مخابره شد.
دلار و درهم کانال از دست دادند
اما روند قیمت ها در بازار چگونه بود؟ بررسی ها از بازار ارز نشان می دهد قیمت دلار هرات در جریان معاملات امروز با تداوم روند نزولی روزهای گذشته، به کانال ۵۷ هزار تومان سقوط کرد. دلار که روز پنجشنبه با ۵۸ هزار و ۴۰۰ تومان بازگشایی کرد؛ در نیمه دوم معاملات به مسیر کاهشی ادامه داد و با از دست دادن کانال ۵۸ هزار تومان، ۵۷ هزار و ۸۰۰ تومان نرخ گذاری شد. قیمت دلار آخرین باری که در محدوده کانال ۵۷ هزار تومان قرار گرفت، پنجم خرداد امسال بود. تغییر کانال اما تنها مختص دلار نبود و درهم امارات هم در حالیکه معاملات را با نرخ ۱۶ هزار تومان آغاز کرد، در نیمه دوم روز با عقبگرد به کانال ۱۵ هزار تومان، ۱۵ هزار و ۹۰۰ تومان خرید و فروش شد.
تتر اما پا به پای دلار حرکت نکرد و با وجود آنکه کاهش قیمت را تجربه کرد اما در محدوده کانال ۵۸ هزار تومان باقی ماند و ۵۸ هزار و ۶۴۰ تومان قیمت خورد.
افزایش قیمت اونس اثرگذار نشد؛ طلا و سکه ریختند
بازار طلا و سکه هم مسیری مشابه بازار ارز را در پیش گرفت و افزایش قیمت اونس طلا نتوانست مانع از اثرگذاری دلار بر قیمت ها شود. انتشار داده های تورمی آمریکا توسط فدرال رزرو امروز قیمت اونس را به اوج رساند. طبق آنچه جروم پاول، رئیس فدرال رزرو اعلام کرد، تورم آمریکا به سه درصد رسیده است. تحلیلگران فنی انتظار این میزان کاهش را از سوی فدرال رزرو نداشتند و پیشبینی ۳،۱ درصد را کرده بودند. تورم آمریکا برای اولین بار در ۳۶ ماه گذشته، به ۳ درصد کاهش یافته است و این موضوع نشان می دهد فدرال رزرو به زودی به طور جدی کاهش نرخ بهره را بررسی خواهد کرد.
طبق گفته تحلیلگران این اقدام فدرال رزرو دلار آمریکا را شدت تضعیف خواهد کرد و بر قیمت طلا اثر مثبت خواهد گذاشت. اونس طلا در پی انتشار این آمار صعود قابل توجهی را تجربه کرد و وارد محدوده ۲۳۴۰ دلار شد. آخرین باری که اونس طلا در این محدوده قرار گرفت؛ ۲۹ اردیبهشت ماه بود.
روند قیمت طلا اما در بازار ایران با بازار جهانی متفاوت بود و قیمت طلای آبشده که روز چهارشنبه تا مرز ۱۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بالا رفت؛ دوز پنجشنبه عقب نشینی کرد و به میانه کانال ۱۴ میلیون تومان رسید. قیمت سکه هم در بازار مرز مهم ۴۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان را از دست داد و به مرز حمایت ۴۰ میلیون تومان رسید. سایت اتحادیه طلا و جواهر هم قیمت سکه امامی را ۴۰ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان اعلام کرده است.
افزایش قیمت دلار در بازار رسمی
بازار رسمی اما در آخرین روز کاری هفته مسیری متفاوت با بازار غیررسمی را در پیش گرفت و قیمت دلار مبادله ای بالا رفت. براساس اعلام مرکز مبادله ایران هر دلار امروز ۴۶۴۹۳ تومان قیمت گذاری شد و حواله دلار هم ۴۳۴۱۰ تومان خرید و فروش شد. همچنین یورو مبادله ای که در کانال ۵۰ هزار تومان در حال نوسان است، امروز ۵۰۳۱۵ تومان قیمت خورد و ارزش حواله یورو هم به ۴۶۹۸۰ تومان رسید. درهم امارات هم در مرکز مبادله ۱۲۶۵۹ تومان ارزش گذاری شد و ۱۱۸۲۰ تومان قیمت خورد.
۲۲۳۲۲۵